Best okey jum nengok resepi
Sagu
Jagung
Daun pandan
Gula
Garam
Manisan sarawak
First rendam sagu sekejapan seround
Masukan santan dan daun pandan
Masukan jagung after santan dah semakin panas
Biar menggelegak..
Masukan sagu
Then tunggu sagu ubah warna sampai jernih
Masukan gula, garam untuk kasi lemak
Jgn satu sudu plak garamnya tue
Masukan manisan sarawak
Manisan sarawak ni warna je yg berubah leh kasi gelap sikit santan kita tu
Manis nya xde jadi tpaksa masukan gula dalam ni
Kalau kat kelate masukan jea manisan wahhh sempurna rasanya
Ada sesetengah suka rebus dulu jagung tu
Kitorang xsuka jagung tu lembik sgt
So xde rebus2 just kasi jagung tu masak sama2 dengan santan aje
Sedap masa makan jagung tu masih kenyal sikit2 hi hi hi
Selamat mencuba
No comments:
Post a Comment